Ta bussen från flygplatsen till Cala Millor och andra städer

Direktbussar direkt från flygplatsen
I år kommer de resenärer som besöker Mallorca, kunna ta bussen direkt från flygplatsen till de viktigaste turistområdena på ön, meddelade rörelseministern Marc Pons. Bussar kommer avgå på regelbundna tider, biljettpris och intervaller fastställs av Balearernas regering. Den nya servicen startar i maj för att möta efterfrågan från mer än en miljon resenärer.

“Vi måste fortsätta att utvecklas och gör dessa förändringar för att kunna svara upp till det behov som finns och stärka oss som turistort. Vi är medvetna om att åtgärderna kommer innebära stora förändringar inom transportsektorn men vi gör det för att förbättra kvalitén”, sade Marc Pons när han offentliggjorde projektet i media.

Bussarna kommer köra under hela turistsäsongen från maj till oktober. Myndigheterna förhandlar nu med de olika befintliga bussbolagen angående fem rutter med avgångar var 60:e eller 90 minuter från flygplatsen. Linjerna är 1 Cala d’Or – Portopetro, 2 Cala Millor, 3 Playas de Muro-Port de Alcudia, 5 Palmanova – Magaluf, 6 Santa Ponça.

Marc Pons lyfter fram att det nya erbjudandet moderniserar den service som ges till de turister som idag tvingas förlita sig på transferservices, taxi och hyrbilar.

Taxichaufförerna har meddelat att de kommer protestera mot projektet. Balearernas taxi Associacion, menar att busslinjerna kommer skada taxichaufförerna och omkring 2000 familjer samtidigt som det gynnar utländska transportföretag. En av dem kommer troligtvis bli UK’s Arriva, som är en underleverantör av Deutsche Bahn. Autocares Mallorca är ett Arriva company.

Palma de Mallorca – 11 januari 2017

Av Marie Tilly