Ovädret ger stora trafikstörningar på Mallorca

Ovädret ger stora trafikstörningar på Mallorca
Det är nu totalt åtta vägar som stängt på grund av ovädret. De områden som påverkats hittills är Campos, sa Ràpita, la Colònia de Sant Jordi, Sineu, Petra, Algaida, Sant Joan, Montuïri, Pina och Sóller.

Vägen Coll de Sóller, MA-11A, förblir stängd under resten av helgen på grund av ras intill vägen vid km 26. Två stora stenblock och träd drogs med i raset och de blockerar nu hela vägbanorna. Tekniker från Consell ska undersöka de skador som raset orsakat men avvaktar då risken för nya ras är för stor.

En flod har svämmat över intill vägen mot Pina (Ma-3201) och stora mängder vatten flyter ovanpå vägen som stängts av. I Campos är det vägarna mot sa Ràpita (Ma-6031) och la Colònia de Sant Jordi (Ma-6040) som stängts. Sant Joan och Montuïri (Ma-3230) är inte heller körbara. Vägarna från Sineu till Petra (Ma-3300) och Sant Joan (Ma-3232) är vattenfyllda, även den mellan Algaida och korsningen till Sineu. (Ma-3100).

En varning har utfärdats i Sineuområdet och Sant Joan där bilisterna uppmanas till stor försiktighet då det finns risk för översvämning från floderna intill vägbanorna. Under lördagen väntas det ihållande regnet fortsätta och vindarna kan nå upp till 110 km/h i byarna på Balearerna.

Palma de Mallorca – 20 januari 2017

Av Marie Tilly