Djurvänlig semester och färre övergivna djur

Resa tillsammans är bättre
CEAV och PURINA presenterade under FITUR mässan (Feria international de turismo), den första märkningen av djurvänliga resebyråer och företag. Pet friendly är en del av kampanjen “Resa tillsammans är bättre” vars mål är att underlätta för djurägare att ta med sig sina husdjur på semestern.

Den spanska sammanslutningen av resebyråer (CEAV) har tillsammans med PURINA Spanien, skapat det första turismmärket – Pet Friendly för resebyråer och företag i Spanien. CEAV och PURINA vill med märket underlätta för familjer att ta med sina husdjur på resan, stödja ansvarsfulla djurägande och undanröja ett av de största hindren man ställs inför när man skaffar ett sällskapsdjur: Vad gör vi med det under semestern?

Under årets mässa “Välkommen till FITUR” meddelade konfederationen nyheter inom turismen för 2017. CEAV president Rafael Gallego och Xavier Pérez, kommunikationsansvarig för Purina Spanien meddelade att de kommit överens om samarbetet och skapandet av märket. Rafael Gallego försäkrade att “när PURINA erbjöd oss delta i “Resa tillsammans är bättre”, såg vi att det var ett initiativ i CEAV:s linje och ett nytt sätt att förstå turismen. Vår uppgift är att stötta turistföretag genom innovation, specialisering och att tillgodose resenärernas behov. Märket kan intressera destinationer, hotell och arrangörer som vill urskilja sig och erbjuda sina kunder mervärde. CEAV slår vad om att 2017 och redan inom några månader kommer ett antal företag visa intresse av märkningen, då kunderna enkelt hittar var de kan vistas med sitt husdjur, främst hundar”.

Xavier Pérez berättade att: “syftet märkningen var att hjälpa de familjer som idag kämpar med att hitta resmål som tillåter djur. Om vi tar hänsyn till att ca 25% av de spanska hushållen äger minst en hund eller katt är vi övertygade om att “Resa tillsammans är bäst” märket, kommer hjälpa många människor. Från och med nu ska vi underlätta för konsumenten att hitta researrangörer som erbjuder Pet friendly semesterpaket inklusive transport, boende, stränder, catering, fritidsaktiviteter, etc. På detta vis främjas ett ansvarsfullt djurägande och vi bidrar till att antalet övergivna djur minskar”.

Palma de Mallorca – 20 januari 2017

Av Marie Tilly