Håll hastigheten och respektera trafikreglerna i Palma

Tuffare tag mot trafiksyndare i Palma
Palmas kommunfullmäktige har inlett jakten på fortkörare och förare som inte respekterar rödljusen och ignorerar fotgängare vid övergångsställena. De tar nu till automatisk och modern radarteknik, rörelsesensorer och videovigilans för att få kontroll över dem. Med insatserna hoppas kommunfullmäktige öka säkerheten för fotgängarna.

Åtgärden skrevs in i de nya underhållskontrakten som ingår i den kommande upphandlingen för trafikljussektorn som sker i juni eller juli. Kommunstyrelsen godkände på onsdagen det nya tillägget om automatiskt övervakningssystem på specifikationerna. Joan Ferrer sade att de först kommer köpas och installeras på gator som är kända för fortkörning som tex gatan Manacor.

Ledamoten för kommunfullmäktige för rörlighet Joan Ferrer, sade under onsdagen att de kommer installera automatisk radarövervakning vid röd ljusen, hastighetskänsliga sensorer vid Palmas alla huvudgator och kameror med rörelsesensorer med automatisk aktivering om föraren inte respekterar fotgängarnas företräde vid övergångsställen. Böterna för dessa brott blir 200 euro.

Den nya radarövervakningen blir flyttbar så de kan förflyttas mellan olika gator vid behov. Så det gäller att se upp och tänka på hastigheten när man kör bil i Palma, som redan idag har mer än 5 000 trafiksignaler, 92 trafikkontrollkameror och 13 kameror utplacerade.

Palma de Mallorca – 10 mars 2017

Av Marie Tilly