Turismen på Mallorca – september

I september kom 1.696.632 utländska turister till Balearerna - en ökning med 3,1 procent

I september kom 1.696.632 utländska turister till Balearerna – en ökning med 3,1 procent

Nu börjar det bli svalare väder på Mallorca – grå himmel i dag.

Men vi ska inte klaga, det har varit en fantastisk sommar som sträckte sig nästan hela vägen in i november (och hösten på Mallorca är inte så dum den heller).

Flödet av turister börjar tunnas ut, men det är fortfarande full fart på flygplatsen, i Palma och runt om på ön; och nu på morgonen kom turiststatistiken för september.

Bra månad för turismen

I september kom 1.696.632 utländska turister till Balearerna, vilket var en ökning med 3,1 procent jämfört med samma månad i fjol.

Balearerna var den näst populäraste slutdestinationen (24,2%), efter Katalonien som tog emot 25,7 procent av alla turister som kom till Spanien i september.

Bra tre första kvartal för Balearerna

Året började svagt för turismen på Balearerna, men efter en bra vår och en fantastisk sommarsäsong pekar allt emot att 2014 blir ett nytt rekordår.

Under årets nio första månader (januari-september) kom 10.179.156 utländska turister till Balearerna, vilket var en ökning med 2,3 procent jämfört med samma period i fjol.

Och vår region är viktig för den spanska ekonomin; 19,4 procent av alla turister som kom till Spanien under årets tre första kvartal hade Balearerna som slutdestination.

Spanien och turismen

I september kom 7.023.167 turister till Spanien och de här fina siffrorna betyder att 8,1 procent fler hittade hit jämfört med samma månad i fjol.

Under perioden januari-september kom 52.407.649 turister till Spanien, vilket var en ökning med 7,4 procent jämfört med samma period i fjol.

Det går fortfarande relativt trögt för den spanska ekonomin, men som turistland är man populärare än någonsin!

Nordbor och Spanien

I september kom 386.944 turister från något av de nordiska länderna för att fira semester och det var en nedgång med 0,8 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets tre första kvartal tog Spanien emot 3.853.284 nordbor, vilket var en ökning med 6,3 procent jämfört med samma period i fjol.

Så den nordiska kärleksaffären med Spanien består; win-win för båda parter!

Mer information

Här hittar ni dagens presskommuniké:

Turismen i Spanien – september 2014