Nya busslinjer på Mallorca

Fler busslinjer på Mallorca
I går hade Balearernas minister för rörlighet, Marc Pons och Mallorcas taxiorganisationer, ett möte angående de nya reguljärbussarna som börjar köra i april mellan flygplatsen och turistorterna. Vid mötet sade ministern att bussar också kommer köra mellan flygplatsen, städerna inåt land, byar och kuststäder så att befolkningen också ska få nytta av dem.

Minister Marc Pons sade att de tagit till sig av kritiken om favorisering av turisterna och att de borde förbättrat kollektivtrafiken åt befolkningen istället. Ibland möjligheterna finns att knyta an flygplatsen med fler städer som Inca, Manacor, Santanyi, Algaida, Alcúdia och Sa Pobla.

Minister Marc Pons, tillsammans med Palmas borgmästare José Hila och generaldirektören för Transport och rörlighet, Jaume Mateu, tillkännagav också en del beslut som gynnar den kollektiva taxibranschen. Viktigast ibland dem är att skapa en taxistation på Intermodal Station. Platser för taxibilar inne på den största buss- och tågstationen förbättrar Intermodal Station. Utöver det så godkänns nu 7-sitsiga taxibilar. Det kommer också skapas en handlingsplan för att komma tillrätta med problemet med svarttaxi inom taxibranschen.

De taxiorganisationer som närvarade, protesterade fortsatt mot utbyggnaden av busstrafiken och har bestämt sig för att demonstrera. Demonstrationen planeras den 15 februari mellan kl. 10.00 till 13.30.

Palma de Mallorca – 9 februari 2017

Av Marie Tilly