Michael Douglas sänker priset på sin lyxbostad

Vill du bo på ett av Mallorcas absolut vackraste ställen med vidsträckt utsikt över Medelhavet? Om du har tillgång till 40 miljoner euros så har du nu chansen att köpa skådespelaren Michael Douglas fabulösa egendom som går under namnet S’Estaca och ligger insynsskyddad bland pinjeträd och palmer på öns relativt oförstörda norra kust, mellan Deià och Valldemossa. 

Lantegendomen omfattar flera hus, bland annat en vit särpräglad huvudbyggnad uppförd i morisk stil. Totalt finns det elva sovrum och tio badrum. I köpet ingår även en vinkällare och en egen biosalong. 

S’Estaca som en gång i tiden ägdes av den österrikiske ärkehertigen Ludwig Salvator har legat ute till salu i några år men priset har nu sänkts med hela 10 miljoner euros, informerar den spanska tidningen El Mundo. Det är den anrika mäklarfirman Sotheby’s som ansvarar för försäljningen sedan 2014 då objektet först kom ut på marknaden och utgångspriset var 50 miljoner euros.

Michael Douglas är inte ensam ägare till detta unika ställe på hela 100 hektar; han delar det med sin ex-fru Diandra Luker som växte upp på Mallorca och introducerade honom till ön. Tillsammans köpte de S’Estaca för mer än 25 år sedan. Att dela ett hus med en ex-partner är dock inte alltid det lättaste, så båda parter verkar ha bestämt att det är dags att lämna det bakom sig och låta andra få njuta av denna magiska plats.

Av Sandra Gonzalo Karlstedt