Festes del Rei Jaume I i Santa Ponça

Hela den här veckan (8-14 september) är det festligheter i Santa Ponça

Den andra veckan i september börjar bra på Mallorca – härlig dag.

I går var det (nästan) för varmt och luftfuktigheten gjorde sitt för att locka de flesta på ön till närmaste strand, men vi går så sakteliga mot mer trivsamma temperaturer i slutet av september.

Och den här veckan är det full fart och trevliga festligheter i Santa Ponça.

Festes Rei en Jaume i Santa Ponça

Den här festveckan firar man till minnet av kung Jaume I som, tillsammans med sina styrkor, landsteg på stränderna vid Santa Ponça i början av september år 1229 för att befria Mallorca från “hedningarna” och sprida den kristna tron.

Från och med i dag måndag (8 september) anordnar kommunen (Calvià) varje dag konserter, barnaktiviteter och olika sportevenemang i Santa Ponça, men det mest intressanta är nog följande:

På onsdag (10 september) är det dags för Nit del Foc kl. 22.00, med eld och dansande djävlar (los dimonis!) som gör sitt bästa för att skrämma barn och vuxna som vågar sig ut den här kvällen.

På torsdag till och med söndag (11-14 september) anordnar man en trevlig medeltidsmarknad i anslutning till strandpromenaden (kl. 12-24).

På lördag (13 september) kl. 17.00 är det då äntligen dags att återskapa landstigningen och de efterföljande striderna i vattenbrynet och på stränderna; det går verkligen vilt till och när stridsdammet väl har lagt sig är det fest till långt in på småtimmarna!

På söndag kväll (14 september) kl. 22.00 kan man sedan avnjuta ett stort fyrverkeri som ser till att avsluta de här festligheterna i Santa Ponça.

Mer information

Här hittar ni hela veckans festprogram:

Festes Rei en Jaume i Santa Ponça

Vägbeskrivning – Santa Ponça

Festes Rei en Jaume, 8-14 september.