BiciPalma – nu öppet för turister

BiciPalma är nu öppet för turister - hyr en cykel för en billig peng tre eller fem dagar!

BiciPalma är nu öppet för turister – hyr en cykel för en billig peng tre eller fem dagar!

Nu kan turister smidigt och enkelt hyra en cykel i Palma.

För något år sedan skrev vi om BiciPalma och möjligheten för alla som är skrivna i Palma att ta del av uthyrningssystemet för cyklar som då lanserades i staden.

Redan då var det meningen att turister skulle erbjudas samma möjlighet att för en billig peng hyra en cykel och på så sätt utforska den här fantastiska staden.

Vissa saker tar dock längre tid i Spanien än på många platser och det har dröjt ända till nu för att få allt att fungera.

BiciPalma – nu öppet för turister

Det finns två olika alternativ: tre dagar för €9 eller fem dagar för €12; och då får man lov att använda cykeln under 30 minuter innan den måste “checkas in” i någon av de stationer som finns runtom i Palma (annars kostar det extra!).

Så här gör du för att cykla i Palma!

Hur går man då tillväga för att få tillgång till de här cyklarna?

Först måste man registrera sig med mejladress och lösenord och när man väl har gjort det skickar BiciPalma en kod till din mejl som du sedan använder för att logga in i deras system.

Väl inne i systemet kan du välja tre- eller fem-dagars-varianten och du betalar sedan för det här med ditt bankort direkt via hemsidan.

När allt är klart får du en PIN-kod som du sedan använder när du väl är på plats i Palma (se bild här ovan) och när du knappat in koden får du reda på vilken av cyklarna på stationen som är din den närmaste halvtimmen.

Relativt enkelt och enligt uppgift fungerar allt som det ska!