Turismen på Mallorca – maj

I maj kom 1.374.894 utländska turister till Balearerna – en ökning med 1,2 procent

Härlig start på veckan här på Mallorca.

Varmt och skönt och nu är det även riktigt behagligt i havet.

Nu börjar det bli trångt på Mallorca, med turister från hela världen.

Och nu på morgonen kom statistiken för turismen i Spanien under maj.

Turismen på Balearerna

Under förra månaden kom 1.374.894 utländska turister till Balearerna, vilket var en ökning med 1,2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Nu under sommaren ökar Balearernas betydelse för den spanska turismen; 22,6 procent av alla turister som kom till Spanien i maj hade någon av öarna i regionen som slutdestination.

Under årets fem första månader kom 2.479.057 utländska turister till Balearerna, vilket var en minskning med 2,5 procent jämfört med samma period i fjol.

Alla prognoser för sommaren (vem vill inte komma till Mallorca!) pekar mot en ny rekordsäsong, och med stark statistik för juni, juli, augusti och september kommer 2014 att bli det bästa året någonsin för turismen på Mallorca.

Turismen i Spanien

Den fina starten för tuismen i Spanien fortsätter med nya rekordsiffror i maj.

Under förra månaden kom 6.094.397 turister till landet, vilket var en ökning med 5,7 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets fem första månader tog Spanien emot 21.435.167 turister, vilket var en ökning med 8,2 procent jämfört med samma period i  fjol.

Flest semesterfirare kom från Storbritannien (nästan fem miljoner besökare), följt av Tyskland med drygt 3,5 miljoner besökare.

Nordbor i Spanien

Under maj kom 358.580 nordbor till Spanien för att fira semester, vilket var en minskning med 0,2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Januari-maj i år var en populär period för nordbor att besöka Spanien, totalt 1.997.871 nordbor kom hit under årets fem första månader och det var en ökning med 8,6 procent jämfört med samma period i fjol.

Den här starka tillströmningen av turister placerar Norden på en fin fjärde plats (9,3 procent) på listan över de viktigaste marknaderna för den spanska turismen.

Mer information

Här hittar ni dagens presskommuniké:

Turismen i Spanien – maj 2014