Turismen på Mallorca – juni

I juni kom 1.740.945 utländska turister till Balearerna – en ökning med 2,1 procent

Härlig tisdag på Mallorca – underbart sommarväder.

De turister som har prickat in den här veckan för sin semester ska vara glada för prognosen för de kommande dagarna ser lovande ut.

Nu börjar det bli trångt på Mallorca; de närmsta veckorna blir intensiva.

Och nu på morgonen publicerades den spanska turiststatistiken för juni.

Turismen på Mallorca

Under juni kom 1.740.945 utländska turister till Balearerna, vilket var en ökning med 2,1 procent jämfört med samma månad i fjol.

Med 26,4 procent av den totala turismen kniper Balearerna förstaplatsen, tätt följda av Katalonien som tog emot 25,5 procent av alla turister som kom till Spanien under juni.

Under årets sex första månader kom 4.220.001 utländska turister till Balearerna, vilket var en minskning med 0,6 procent jämfört med det första halvåret 2013.

Men trenden ser lovande ut och med stor sannolikhet slås det nya rekord i juli, augusti och september, vilket får till följd att 2014 går till historien som det bästa året någonsin för turismen i regionen.

Turismen i Spanien

I juni kom 6.582.941 turister till Spanien, vilket var en ökning med 4,5 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under det första halvåret tog Spanien emot 28.018.108 turister och det var en ökning med hela 7,3 procent jämfört med samma period i fjol.

Mycket bra statistik alltså och glädjande för ett land som reser sig efter krisen.

Nordbor på semester

I juni kom 429.629 turister från något av de nordiska länderna hit till Spanien för rekreation och semester (Balearerna var populäraste destinationen!), vilket var en minskning med 1,3 procent jämfört med samma månad i fjol.

Juni i fjol var en rekordmånad med en 26-procentig ökning jämfört med 2012, så den svaga nedgången i år är nästan försumbar i sammanhanget.

Under det första halvåret kom 2.427.499 nordiska turister till Spanien, vilket var en ökning med 6,7 procent jämfört med samma period i fjol.

De här siffrorna betyder att 8,7 procent av alla turister som kom till Spanien under årets sex första månader kom hit från något av länderna i Norden.

Mer information

Här hittar ni dagens presskommuniké:

Turismen i Spanien – juni 2014