Turismen på Mallorca – februari

I februari kom 102.325 utländska turister till Balearerna – en minskning med 15,3 procent

I dag kom kom statistiken för turismen i Spanien under februari.

Och det visar sig att det gick sämre för Balearerna i år än i fjol när det kom till att locka turister till regionen under lågsäsongen.

Men nu är vi snart inne i april och säsongen börjar komma igång på allvar!

Turismen på Balearerna

Under februari kom 102.325 utländska turister till Balearerna och det var en minskning med 15,3 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets två första månader kom sammanlagt 190.153 utländska turister till någon av öarna i regionen, vilket var en nedgång med 13,5 procent jämfört med samma period i fjol.

Politiker och företagare inom turismindustrin vill att Mallorca ska bli ett attraktivt resmål även under vintermånaderna, men dagens statistik visar att det finns mycket arbete kvar innan den visionen blir förverkligad.

Spanien

Den positiva trenden för den spanska turismindustrin under januari fortsatte även i februari och dagens siffror pekar på att landet går mot ett nytt rekordår.

Under februari kom 3.117.700 turister till landet, vilket var en ökning med 11,2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets två första månader kom 6.17 8.466 tursiter till Spanien; en uppgång med 11,8 procent jämfört med samma period i fjol.

De flesta regionerna i landet kan uppvisa klart bättre turismstatistik för januari-februari i år jämfört med samma period i fjol; det är faktiskt bara Balearerna som har en vikande trend.

Men det tar vi igen under sommaren; för allt pekar mot att det blir ett nytt rekordår för turismen på Mallorca!

Turister från Norden

Strömmen av turistande nordbor som kommer till Spanien verkar aldrig sina.

Under februari kom 376.428 turister till Spanien från något av de fem nordiska länderna, vilket var en ökning med 10,0 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets två första månader kom sammanlagt 752.273 nordiska semesterfirare till Spanien, vilket var en ökning med 9,9 procent jämfört med samma period i fjol.

De flesta av de här turisterna hade Kanarieöarna som slutdestination.

Statistik och siffror

Här hittar ni dagens presskommuniké:

Turismen i Spanien – februari 2014