Turismen på Mallorca – april

I april kom 688.162 utländska turister till Balearerna – en ökning med 8,4 procent

Nu är vi snart inne i maj och turistsäsongen har kommit igång rejält.

Det märks överallt med mer folk i rörelse och fler (hyr)bilar på vägarna.

Och det här är bara början; nu blir det full fart ända fram till oktober.

Turismen på Mallorca i april

April blev en bra månad för turistindustrin på ön med bättre siffror än i fjol.

Under årets fjärde månad kom 688.162 utländska turister till Balearerna, vilket var en ökning med 8,4 procent jämfört med samma månad i fjol.

Som vi har skrivit tidigare var den största anledningen till lyftet i statistiken att påsken inföll ett par veckor senare i år än under fjolåret.

45 procent av alla utlänningar som kom hit i april kom hit från Tyskland, som därmed befäster sin position som den viktigaste marknaden för Balearerna.

Januari – april

I och med de fina siffrorna börjar turismen på Balearerna att återhämta sig efter den svaga inledningen på året, men man ligger fortfarande 6,8 procent efter fjolårets rekordsiffror.

Under årets första fyra månader kom 1.104.163 utländska turister hit för semesterfirande och rekreation, vilket alltså var betydligt färre än i fjol.

Eviva España!

Det fortsätter att gå bra för Spanien som turistdestination; under april kom 5.262.064 turister till landet, vilket var en ökning med 13,2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under tidsperioden januari-april kom 15.340.700 turister till Spanien, vilket var en ökning med 9,2 procent jämfört med i fjol.

Med över tre miljoner turister under årets första fyra månader toppar Storbritannien listan över de viktigaste marknaderna för turismen i Spanien, med Tyskland och Frankrike på andra respektive tredje plats.

Nordbor och Spanien

De nordiska ländernas betydelse för den spanska ekonomin ökar hela tiden.

I april kom 427.932 turister till Spanien från något av länderna i Norden, vilket var en ökning med hela 20,1 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets första fyra månader lyckades Spanien locka till sig 1.639.291 nordbor; en ökning med 10,8 procent jämfört med samma period i fjol.

Med 10,7 procent av alla turister som kom till landet under januari-april, hamnar nordborna på en fin fjärde plats på listen över de viktigaste marknaderna för turismen i Spanien.

Siffror och statistik

Här hittar ni dagens presskommuniké:

Turismen i Spanien – april 2014