Shoppa loss på nya FAN Mallorca Shopping


Glad nyhet för alla shoppingfrälsta: öns största shoppingcentrum FAN Mallorca Shopping öppnade äntligen sina portar.
Efter nästan ett års arbete är det 170 000 kvadratmeter stora köpcentrumet nu redo att välkomna besökare. Det blir utan tvekan ett mecka för alla som älskar att shoppa; hela 120 affärer kan besökas.

Man kommer lätt kunna spendera en heldag här eftersom FAN Mallorca erbjuder allt möjligt; från kända klädesbutiker såsom H&M, Benetton, Cortefiel, Mango till elektronikaffärer som Media Markt och Samsung, flera optiker, sportaffärer samt ett stort antal restauranger. Är man sugen på att koppla av en stund och titta på en film är det också möjligt. 4D-biografen Cines Artesiete har åtta biosalonger. 

Även det svenska butikskonceptet VACKER vars fokus är hårfrisering och försäljning av hårvårdsprodukter öppnar här sin första internationella lokal. Irländska PRIMARK som säljer kläder för en billig peng är ett annat internationellt företag som också valt FAN som platsen att öppna sin första butik på Mallorca. Många bekvämligheter erbjuds också som exempelvis ställen att ladda mobiltelefoner, parkering för eldrivna bilar, möjlighet att låna rullstol, uthyrning av paraplyer, amningsrum samt gratis WIFI. Dessutom har mer än 2500 parkeringsplatser byggts.

Köpcentrumet nås enkelt med bil eller lokalbuss.  Om man kör från Palma tar det mindre än 10 minuter.  Flygplatsen ligger också nästan runt hörnet. Området där man valt att bygga detta gigantiska shoppingcentrum är redan välkänt för många eftersom det sedan ett stort antal år finns en Carrefour stormarknad här och andra populära butiker som danska JYSK och trädgårdscentret Magatzem Verd. Om man kommer på motorvägen (Ma-19) kör man av vid avfart nummer sex; vilken är den man tar om man ska till Coll d’en Rabassa. 

Enligt den officiella hemsidan är öppettiderna för butiksdelen 10:00 till 22:00, från måndag till lördag. Restaurang- och nöjesdelen i sin tur har öppet mellan 12:00 till 00:30 från söndag till torsdag, samt fredagar, lördagar och dagen innan helgdagar från 12:00 till 01:30.

Av Sandra Gonzalo Karlstedt
Foto Per Gustafson