Nu är det lågsäsong på Mallorca

I november håller 15 procent av hotellen öppet på Mallorca - i december bara tolv procent

I november håller 15 procent av hotellen öppet på Mallorca – i december bara tolv procent

Härligt och friskt höstväder på Mallorca – underbar måndag förmiddag.

Men om meteorologerna på ön får rätt i sina prognoser, så ska ett häftigt oväder dra in över ön under morgondagen.

Och när vi nu är inne i november är lågsäsongen oundvikligen här.

Hotellen håller stängt under vinterhalvåret

Lågsäsongen har verkligen kommit smygande i år; i och med det fina vädret har det länge känts som sommar och när hotellen började “bomma igen” för vintern var det svårt att förstå varför.

Men faktum är att stora delar av Mallorca ligger öde under perioden november-mars; det är inte tillräckligt många som kommer hit under vinterhalvåret för att det ska löna sig att hålla öppet.

Enligt FEHM (Federación Empresarial Hotelera de Mallorca) som är hotellägarnas intresseorganisation på ön håller bara 15 procent av alla hotell på Mallorca öppet i november; i december sjunker den siffran till 12 procent.

För november och december betyder de här siffrorna att man ligger två-tre procentenheter under fjolårets siffror, men mer glädjande är att i oktober i år höll knappt 50 procent av hotellen öppet jämfört med runt 40 procent i fjol.

Nästa säsong börjar så smått i februari

Under de kommande månaderna kommer många av hotellen på Mallorca genomgå renoveringar och uppgraderingar; runt 500 miljoner euro kommer att investeras för att förbättra upplevelsen för hotellgästerna.

I februari förväntas 32 procent av alla hotell vara öppna (+ 3 procentenheter), i mars 47 procent (+ 6 procentenheter) och i april runt 80 procent (+ 5 procentenheter); en lovande utveckling, men Mallorca har långt kvar i strävan efter att bli en tillförlitlig året-runt-destination.

Hotell på Mallorca – bra samlingssida

För dig som är på väg till Mallorca eller för dig som redan nu vill försäkra dig om bra boende till sommaren, har Mallorcanytt tagit fram en samlingssida för att du lätt ska kunna boka hotell; du hittar Hotell på Mallorca högst upp till vänster på vår hemsida.