Food and Drink Festival i Calvià

Varje fredag i oktober är det Food and Drink Festival i Calvià kommun på Mallorca

Varje fredag i oktober är det Food and Drink Festival i Calvià kommun på Mallorca

Härligt sensommarväder på Mallorca den här onsdagen.

De senaste dagarna har olika regnväder dragit fram över ön, men enligt meteorologerna här på Mallorca ska det nu bli mer stabilt väder den kommande veckan.

Nu på fredag drar höstupplagan av Mostra de Cuines igång; där många av restaurangerna i kommunen Calvià är med och arrangerar den här mat- och dryckfestivalen.

Mostra de Cuines – varje fredag i oktober

Nu när vi går in i oktober sjunker tempot på Mallorca och när inte stränderna längre kan locka turisterna, får de olika turistkontoren på ön hitta på någonting annat för att locka till sig besökare.

Förra året var det premiär för Mostra de Cuines och när man nu presenterar nästa upplaga har antalet medverkande etablissemang stigit från 50 till 65.

I oktober i fjol hade man 4.500 ätande gäster och man hoppas naturligtvis på ännu fler ska ta del av det här erbjudandet den här gången.

Alla restauranger serverar en trerättersmeny för 10, 12 eller 16 euro och flera av dem har även barnmenyer (5 euro); ett prisvänligt och trevligt initiativ för att upptäcka nya ställen att äta på.

Nu på fredag drar det hela igång!

Kommunen Calvià har delats in i fyra zoner och varje fredag den här månaden (3, 10, 17 och 24 oktober) är det en ny zon som står i centrum.

3 oktober inleds det hela med Magaluf, Son Ferrer, Palmanova och Son Caliu.

10 oktober är det dags för Santa Ponça och Costa de la Calma.

17 oktober är det Peguera, Calvià, el Toro och es Capdellàs tur.

24 oktober, den sista fredagen i oktober, avslutas det hela med Portals, Cas Català, Bendinat, Illetes och Costa d’en Blanes.

Mer information

Här hittar ni alla medverkande restauranger och vad de erbjuder:

Mostra de Cuines – Food and Drink festival i Calvià

Här hittar ni arrangörens FB-sida med löpande information:

Mostra de Cuines – Facebook