Flygtrafiken på Mallorca – november

I november landade eller lyfte 728.461 flygresenärer på Mallorca - en ökning med 3,6 procent

I november landade eller lyfte 728.461 flygresenärer på Mallorca – en ökning med 3,6 procent

Blött, kallt och grått väder på Mallorca denna måndagsmorgon.

Det blir nog trist och mulet väder hela dagen, men med lite tur klarnar det upp senare i veckan och då blir det naturligtvis även varmare och skönare.

Och i fredags kom flygstatistiken för Spanien under månaden november.

Bra månad för flygtrafiken på Mallorca

I november landade eller lyfte 728.461 flygresenärer på Mallorca, vilket var en ökning med 3,6 procent jämfört med samma månad i fjol.

Den inhemska trafiken (mellan Mallorca och fastlandet) ökade med 7,9 procent under månaden och uppgick till 376.116 passagerare.

Den internationella delen av flygtrafiken steg med 0,8 procent jämfört med samma månad i fjol och uppgick till 351.562 passagerare.

En intressant iakttagelse är att 40 procent fler svenskar flög till Mallorca i november i år jämfört med samma månad i fjol; det finns alltså en växande marknad för skandinaver som vill till ön även under lågsäsongen (kul!).

2014 ser ut att bli ett rekordår för flygtrafiken

Nu är vi snart i hamn (bara december kvar) och det verkar som om flygplatsen på Mallorca går mot ännu ett rekordår.

Under årets elva första månader landade eller lyfte 22.485.682 passagerare på Mallorca, vilket var en ökning med 1,4 procent jämfört med samma månad i fjol.

Flygplatsen på ön är den tredje mest trafikerade i Spanien, bara flygplatserna i Madrid och Barcelona kan stoltsera med fler resenärer.

Mer information

Här hittar ni den senaste flygstatistiken:

Flygtrafiken i Spanien – november 2014