Flygtrafiken på Mallorca – april

I april landade eller lyfte 1.701.617 flygresenärer på Mallorca – en ökning med 5,5 procent

April var en bra månad för flygtrafiken på Mallorca.

Efter en trög start på året börjar aktiviteten på flygplatsen nu att öka.

Under årets fjärde månad landade eller lyfte 1.701.617 passagerare på Mallorca, vilket var en ökning 5,5 procent jämfört med samma månad i fjol.

Påskveckan i april

För första gången någonsin överskred man 1,7 miljoner passagerare under en aprilmånad, där främsta orsaken till de fina siffrorna var att påsken i år inföll ett par veckor senare än i fjol.

Tyskarna var den grupp som utnyttjade flygplatsen flitigast under april med totalt 652.949 flygresenärer under månaden.

Efter tyskarna följde spanjorerna med totalt 437.474 passagerare.

På tredje plats hittar vi britterna, 285.200 passagerare, och på fjärde plats schweizarna med totalt 69.855 flygresenärer under april.

Januari – april

Under årets första fyra månader landade eller lyfte 3.729.297 passagerare på Mallorca, vilket var en minskning med 2,7 procent jämfört med samma period i fjol.

Så trots att april blev en exceptionellt bra månad för flygplatsen (tack vare påsktrafiken) ligger vi fortfarande under fjolårets rekordsiffror.

Men förhoppningsvis är vi snart i kapp och förbi; prognosmakarna utlovar en rekordsommar med mängder av turister från hela världen!

Spanien

Året har börjat bra för de spanska flygplatserna och kanske kan den inhemska trafiken nu återhämta sig något efter flera svaga år.

I april landade eller lyfte 16.252.610 flygresenärer på någon av flygplatserna i landet, vilket var en ökning med 9,3 procent jämfört med samma månad i fjol.

Under årets första fyra månader tog de spanska flygplatserna hand om 51.434.569 passagerare, vilket var en ökning med 4,1 procent jämfört med samma period i fjol.

Statistik och siffror

Här hittar ni den senaste flygstatistiken:

Flygtrafiken i Spanien – april 2014