Fler väljer att hyra båt på Mallorca – upp 20%

Båtuthyrning upp 20 procent på Mallorca.

Antalet turister som väljer att chartra en båt för att utforska Mallorca har ökat kraftigt den här säsongen – upp 20 procent jämfört med föregående år.

Cristina Sastre, ordförande för Spaniens Yacht Chartering federationen och VD för företaget Cruesa.com, berättar i en intervju för Mallorca Daily Bulletin att ökningen inom charterindustrin överstiger den för hotellrum, lägenheter och kryssningar.

Även om det fortfarande finns båtar för uthyrning, så berättar hon att att mellan vissa datum är det mer eller mindre omöjligt att hitta lediga objekt.

Sastre säger att den typiska bilden av den som hyr en yacht under sommaren håller på att förändras. Markanden dominerades tidigare av tyskar i medelåldern, men nu strömmar kunder i alla åldrar in från hela Europa.

Det finns idag ungefär 1200 båtar till uthyrning på Mallorca. Innan krisen när industrin stod på topp var den siffran 1440.

Att hyra en båt behöver inte kosta en förmögenhet. En båt med tre dubbelkojer och plats för sex personer kostar i genomsnitt 2000 Euro per vecka. Eller 330 Euro per person. Inte gratis kanske, men överkomligt för många. Vill man ha en oförglömlig semester på Mallorca är en chartrad yacht ett bra alternativ.

I genomsnitt väljer charterkunden att hyra en båt under 12 dagar och de populäraste båtarna är de mellan 12 och 15 meter.