Fira d’Inca med lyxtapas nu på söndag

På söndag (26 oktober) är det dags för Segona Fira d’Inca - med bl.a. lyxiga tapas

På söndag (26 oktober) är det dags för Segona Fira d’Inca – med bl.a. lyxiga tapas

Krispigt och friskt höstväder på Mallorca denna fredagsmorgon.

Bara runt tio grader i Palma i morse, men med en klarblå himmel och strålande sol blir det snart varmt och skönt igen.

Och prognosen för helgen ser bra ut, med klart väder och temperaturer på runtomkring 25 grader; hösten får vänta för Mallorca (i alla fall några dagar till).

För närvarande pågår det mängder med trevliga och välbesökta höstmarknader på Mallorca; vi kan inte skriva om alla men i dag vill vi tipsa er om den i Inca på söndag.

Segona Fira d’Inca 26 oktober

Dijous Bo är den största marknaden på Mallorca och går i år av stapeln den 13:e november; fler än 200.000 besökare (enligt organisatören) kommer till Inca den dagen för att ta del av jordbruksmarknaden som har anor ända tillbaka till 1400-talet.

Under söndagarna fram till Dijous Bo anordnar man olika evenemang i Inca för att bygga upp förväntningarna inför den 13:e november; i helgen är det dags för nummer två (segonda) som går under temat motor och sport.

Förutom allt som hör en bra marknad på Mallorca till,  kommer mängder med veteranbilar, gamla mopeder och äldre motorcyklar att ställas ut.

Peccata Minuta i Claustro de Sant Domingo

Det finns ytterligare en anledning att bege sig till Inca på söndag; Chefs(in) som är en sammanslutning av öns förnämsta kockar och köksmästare kommer dit och lagar lyxiga tapas i vackra Claustro de Sant Domingo.

På söndag (26 oktober) serveras det lyxiga tapas i Inca - mellan kl. 12.00-16.00.

På söndag (26 oktober) serveras det lyxiga tapas i Inca – mellan kl. 12.00-16.00.

Man räknar med att runt 1.500 hungriga gäster hittar dit; 9.000 tapas kommer att tillagas och några av Mallorca bästa bodegor är på plats för att servera drycker som matchar det som mästerkockarna trollar fram.

Manu Pereira, Andreu Genestra, Marga Coll, Andrés Benítez, Sílvia Anglada, Catalina Pieras, Tomeu Torrens och Joan Marc är kockarna som är på plats; varje portion kostar 3€ och dryckesbiljetterna går loss på 2,5€.

Man håller öppet för matförsäljning mellan kl.12.00-16.00.

Vägbeskrivning – Inca

Segona Fira 26 oktober