Fira d’Artà nu i kväll och i helgen

Nu i kväll och i helgen (12-14 september) är det dags för Fira d’Artà

Fantastisk fredag förmiddag på Mallorca – sol från en klarblå himmel.

Men precis som igår har man varnat för en och annan tormenta som eventuellt kan ställa till det lokalt under eftermiddagen.

Vi har redan kommit med ett par förslag för helgen, men för den som vill se och uppleva Artà kan det vara läge att göra det i helgen när man där anordnar de årliga septemberfestligheterna som går under namnet Fira d’Artà.

Fira d’Artà 12-14 september

Artà är en av de större städerna på Mallorca och tveklöst en av de vackraste på hela ön och i kväll drar man igång festligheterna med Carpa Gastronómica kl. 19.30 med god mat och marknad.

Från kl 21.00 serverar man och säljer Pa amb oli i närheten av den vackra kyrkan Sant Salvador där överskottet går till välgörenhet; trevligt och gott.

På lördag kväll (13 september) från kl. 20.00 är det sedan vinprovning med flera medverkande bodegor; det här spännande evenemanget kostar 6 euro.

På söndag morgon och förmiddag (14 september) är det sedan marknad och massor med annat kul i Artà.

Stränder och badvikar vid Artà

I närheten av Artà hittar man några av de vackraste och mest spektakulära badvikarna på Mallorca; här är en länk med några av de mest populära:

Artà – stränder och badvikar i världsklass

Mer information

Det är alltid svårt (läs: omöjligt) att hitta bra information (och program) på engelska, men här kan ni läsa mer om det här på mallorquín:

Fira d’Artà 12-14 september

Vägbeskrivning – Artà

Fira d’Artà 12-14 september