Festa des Vermar i Binissalem – vin!

Nu i helgen är det dags för slutklämmen på "Festa des Vermar" i Binissalem

Nu i helgen är det dags för slutklämmen på “Festa des Vermar” i Binissalem

Underbart sensommarväder på Mallorca den här onsdagen.

De senaste veckorna har det varit väldigt varmt på ön och det myckna regnandet i måndags har medfört att den tropiska hettan har fått ge gett vika.

Prognoserna säger att det kan bli ostadigt väder de närmaste dagarna, men med lite tur blir det inte så farligt utan frisk och höstlig brittsommar.

50è aniversari de la Festa des Vermar

För närvarande pågår skörden av druvor här på Mallorca och eftersom ön numera är en vinregion att räkna med växer intresset år från år för vad som sedan kommer att hamna i glasen.

Binissalem är den ledande vinstaden på Mallorca (D.O Binissalem) och varje år, i samband med skördetiden, firar man Festa des Vermar, där festligheterna kretsar kring den industri som har satt den vackra lilla staden på vinkartan.

Festa des Vermar firar i år 50 år och drog igång redan för ett par veckor sedan, men det är den sista helgen som alltid lockar mest folk till Binissalem.

Firandet i helgen i Binissalem

På fredag (26 september) från kl. 08.00 är det marknad hela dagen och det skulle inte förvåna mig om det finns mängder med vin till försäljning.

På kvällen och natten är det sedan stor fest med mängder av spännande aktiviteter (Correfoc, konserter, etc…) och eftersom man förväntar sig mängder med besökare sätts det in extra tåg:

Extrainsatta tåg – Binissalem 26-27 september

På lördag (27 september) är det sedan “vinkarneval” från kl 17.00 där utsmyckade ekipage paraderar genom staden: vackra vagnar och utklädda människor; kvällen fortsätter sedan med den elfte upplagan av Fira del Vi som fortsätter till långt in på natten!

På söndag (28 september) blir nog lite lugnare tempo och Fira del Vi (med vinförsäljning!) pågår mellan kl. 16.30-20.30.

Mer inforamtion

Här hittar ni hela programmet för helgen:

Festa des Vermar i Binissalem 11-28 september

Vägbeskrivning – Binissalem