Festes de la Mare de Déu i Palma

Nu i veckorna (4-14 september) firar man Festes de la Mare de Déu de la Salut i Palma

Sommaren behåller sitt grepp över Mallorca – härlig torsdag.

Det är (nästan) för varmt när luftfuktigheten är så här hög och den här typen av väderlek gör att ön “drabbas” av tormentas med lokala skyfall och stora mängder nederbörd.

I går var det trakterna kring Petra som drabbades och meteorologerna har gått ut med en varning om eventuellt ytterligare tormentas de kommande dagarna.

Håll koll på allt regn här på Mallorca!

Ni kan alltid följa de regnväder som drar över ön via den här länken:

Vädret (radar) – Mallorca

Den här länken hittar ni även i vår samling med bra Mallorca-länkar.

Mare de Déu de la Salut i Palma 4-14 september

En stor skillnad mellan katoliker och protestanter är att de förstnämnda firar (och tillber) Jungfru Maria på ett helt annat sätt än vad vi gör i Norden och på andra håll där protestantismen är mer utbredd.

Hela sommaren har vi tipsat er om Mare de Déu-festligheter på olika håll här på ön och för närvarande firar man henne i Palma.

Längst ner hittar ni en länk med hela festprogrammet, men vi vill särskilt tipsa er om två olika evenemang som går av stapeln de närmaste dagarna.

Dels medeltidsmarknaden 11-14 september med massor av god mat som håller till på Passeig de Sagrera och är öppen mellan kl. 12-24 varje dag.

Sedan är det “Jättarnas dag” på lördag (13 september) då de stora dockorna uppträder på gator och torg i Palma centrum från kl. 10.00.

Mer information

Här hittar ni en länk till programmet:

Mare de Déu de la Salut i Palma – 4-14 september