Bilder från nya marinan i Port Adriano

Den nya marinan för superyachts i Port Adriano

Efter ett par dagar med regn och rusk lyste solen återigen över Mallorca igår. Det var fortfarande blött och halt i bergen, så vi valde att inte vandra den här helgen. Istället tog vi bilen till Port Adriano. Vi var nyfikna på att se hur långt de hade kommit i arbetet med att bygga den nya marinan.

Jag är inte arkitekt, men när jag såg ritningarna för ett par år sedan fick jag känslan av att projektet var underdimensionerat. Att det skulle bli trångt och problem för båtar och fartyg att få plats.

När jag nu ser det på plats får jag en helt annan känsla. Här har man inte sparat på krutet och det märks att en erkänd industridesigner som Philippe Starck är huvudansvarig för hur det ser ut. Det här kommer att bli bra. Riktigt bra…

Delar av marinan har redan öppnat, men det dröjer till nästa år innan allt är färdigt. I hamnen kommer affärer med märkeskläder att trängas med restauranger och cafeer.

Den lukrativa industrin kring lyxyachterna är oerhört viktig för ön och personligen tycker jag att en av tjusningarna med Mallorca är den unika mixen. Det finns någonting här för alla plånböcker. Även för de allra största…

Bilder från vår dag i Port Adriano hittar ni bland resten av våra fotografier.