Mallorca hoppas på 20% fler turister 2011

Fler turister (främst tyskar) till Mallorca under 2011

Turistnäringen på Mallorca hoppas på en 20-procentig ökning av antalet turister 2011. Det är främst andelen tyska turister som väntas öka. Främst tack vare att den tyska ekonomin går bättre än andra europeiska länder.

Den tyska exportindustrin är urstark och med fler i arbete räknar man på Mallorca med att fler tyskar ska ha råd att resa utomlands på semester.

I och med oroligheterna i Nordafrika (främst Egypten) och att det inte längre är lika billigt att åka till Turkiet på semester, hoppas myndigheterna att fler ska välja ett mer traditionellt resmål som Mallorca.

Ekonomin på Balearerna förväntades öka med måttliga 0,8%, men en 20-procentig ökning av antalet turister skulle medföra att ekonomin istället växer med 1,3%.

Vi gjorde en högst ovetenskaplig undersökning och tog bilen till Playa de Palma och pratade med med hotellpersonal och restaurangägare. Alla verkade ense om att det här året har börjat bättre och att det ser bra ut inför sommaren.

Vi tyckte själva att det var bra med folk i det vackra vårvädret. Vi passade även på att ta lite bilder och dem hittar ni bland våra andra fotografier.