Krönika: Långhelg i Soller första helgen i april

Om jag landar i Palma kan jag välja färdsätt till Sollerdalen.

Det finns ju alltid taxi och buss men idag väljer jag det gamla tåget som går från Plaza España.

I loket hittar man förstaklasskupén om man vill sitta lite mjukare!

Jag konstaterar att det är grönt på Mallorca nu!


Framme i Soller tillbringar jag gärna en stund på Cafe Soller eller på någon av de andra serveringarna runt torget. Det är mycket människor ute och jag ser många cyklister och vandrare. Det är full aktivitet.


Den gamla bankbyggnaden är väl inpackad i svart och något sker där inne, det kan jag höra. Banco de Sóller är en byggnad från 1912 som ritats av den katalanska arkitekten Joan Rubió i Bellver, en av Antoni Gaudís lärljungar.


Platanerna slår plötsligt ut lagom till att skuggan behövs och uppskattas igen. Här framför kyrkan Sant Bartomeu, på torget i Soller.

På Cafe Soller kan man äta en god Pollo deNaranjas.

Spårvagnen till Porto Soller och jag är hemma.

Porto Soller präglas i dagsläget av Ombyggnad! En ombyggnad som beräknas vara klar i höst. Spåret som den gamla spårvagnen går på har lagts om för att ge plats för en strandpromenad…det kommer att bli fantstiskt bra…men det tar tid!

Anläggningsarbetet ska upphöra under den mest intensiva turistsäsongen och tas upp igen i höst.

Där borta brukar jag bada…I de äldre delarna av Porto Soller finns många bra restauranger…idag blir det El Pirata som har några goda Tapas…och en bra utsikt!Middag intas på uteservering…härligt för en frusen nordbo!Det är ljust länge men så småningom går solen ner och färgar Tramuntanabergen röda.


En vandring genom Sollerdalens apelsin och citronodlingar till Fornalutx…

…och tillbaka mot Soller.


Det blommar för fullt i Sollerdalen nu. På gatorna i Soller doftar det hejdlöst från  Judasträdet, Cercis Siliquastrum, som på katalanska heter Árbol del Amor.

Blåregn i klasar.

Och så Ginsten.


Inspirerad åker jag till plantskolan i Soller…en dröm för en trädgårdsnörd!

Papegojan har koll på alla!
Vill ha mycket här men min balkong rymmer nog inte hur mycket som helst…men vilken lycka att hitta Neriumplantor för 5 euro stycket och åka hem med dem på spårvagnen.

Man kan också köpa små kaktusar på Jardi Botanic.


Efter en vandring över bergen från Poto Soller till Soller hamnar jag på marknaden. Måste handla med mig lite ost.


Efter marknaden vill jag äta och går till stranden Repic. Där ligger restaurang Es Passeig. Där får jag en god, sen lunch innan jag börjar fundera på att flyga hem ikväll.
Batterierna laddade efter en lång helg i Soller!