Tapas varje tisdag kväll i Gamla Stan

La Ruta Martiana - varje tisdag kväll i Palma

Området bakom katedralen (Sa Gerreria) har länge varit ett sorgebarn. Nu finns det dock hopp om att området ska genomgå samma transformation som t.ex. Santa Catalina.

Stora delar av området är renoverat eller under renovering och nyöppnade affärer och restauranger gör att den här delen av Palma har alla förutsättningar att på sikt komma ikapp andra delar av staden.

Ett tecken på att området är “på gång” är den relativt nya La Ruta Martiana. Varje tisdag (och onsdag) kväll erbjuder ett 30-tal restauranger en öl och något litet att äta för 2 Euro.

För varje vecka ökar antalet människor som vill utforska restaurangutbudet i den här stadsdelen. Det har blivit så populärt att flera av de boende anmält det hela till polisen. De tycker att ljudnivån är för hög, vilket till stor del beror på att rökning nu inte är tillåten på barer och restauranger. Det har medfört att alla rökare samlas utanför på gatan.

Vi hoppas att restauranger och boende i området kan hitta ett sätt att leva i symbios med varandra. Den här delen av Palma behöver mer liv och människor i rörelse.