Om Mallorcanytt.com

Av svenskar som bor på Mallorca

Jag som är ansvarig för Mallorcanytt.com och som kommer att skriva det mesta ni kommer att läsa här, heter Jonas Eriksson och är född 1971 (ja, jag fyller 40 i år). Jag flyttade till Palma de Mallorca 2002 och har bott här sedan dess. Jag har två små barn som går i skola här på ön. Min fru heter Titti och hon är helikopterpilot.

När Thomas Åkerblom (som tidigare ansvarade för hemsidan) bestämde sig för att flytta från Mallorca, såg jag en chans att överta Mallorcanytt.com och bygga vidare på Thomas arv.

Jag kommer att behålla den nyhetsbevakning Thomas etablerade, men jag ser den bara som en del av det jag vill skapa. Målet med Mallorcanytt.com är att hemsidan ska bli den naturliga mötesplatsen på nätet för svenskar på Mallorca.

Den viktigaste pusselbiten för att lyckas med det här är att vårt nyöppnade Mallorca Forum blir populärt och välbesökt av er läsare. I vårt Blocket-liknande forum (där det är gratis att annonsera) kan man förhoppningsvis hitta det man letar efter. Det kan vara en lägenhet att hyra eller en hyresgäst till din tomma lägenhet. Bara fantasin (och att det handlar om Mallorca) sätter stopp på vad som kan avhandlas i vårt Mallorca Forum.

Jag kan inte själv (även om jag kommer göra mitt bästa) fylla Mallorcanytt.com med intressanta artiklar. Till min hjälp kommer jag att ha relevanta krönikörer. Är du intresserad att skriva om Mallorca är du välkommen att höra av dig. Förhoppningsvis kan vi hitta en samarbetsform till gagn för båda parter.

Lokal annonsering kommer att vara vår främsta inkomstkälla. Vi vill ha nöjda annonsörer och vi kommer att göra vårt yttersta för att tillgodose deras behov.

En bild säger mer än tusen ord och det stämmer verkligen på Mallorca. Naturligtvis så ska man uppleva den här fantastiska ön på plats, men vi ska försöka använda foton så mycket som möjligt för att försöka förmedla det vi vill berätta om.

Jag lovar att jag ska göra vad jag kan för att skapa en heltäckande web-portal om Mallorca. Med tips från er läsare blir resan mot målet inte bara lättare. Den kommer även att gå snabbare och bli mycket roligare.

Med vänliga hälsningar

Jonas Eriksson